Nieuw: EU wetgeving voor nikkel in voeding
Vanaf 1 juli 2025 gelden er in de Europese Unie nieuwe maximumgehalten voor nikkel in een breed scala aan voedingsmiddelen, tot op heden waren hier geen Europese wettelijke limieten voor.…
Vanaf 1 juli 2025 gelden er in de Europese Unie nieuwe maximumgehalten voor nikkel in een breed scala aan voedingsmiddelen, tot op heden waren hier geen Europese wettelijke limieten voor.…
De meeste mensen kennen de term due diligence vooral in de context van duurzaamheid (CSDDD) en ontbossingswetgeving (EUDR). En terecht: op 24 april 2024 heeft het Europees Parlement de Corporate…
Productvreemde delen (fysische gevaren) komen helaas nog regelmatig voor en zijn een veelvoorkomende oorzaak van recalls in de levensmiddelenindustrie. In elke gevarenanalyse of risicoanalyse binnen een voedselveiligheidsplan hoort dit gevaar…
Het klinkt misschien als een spannend spel, maar het inzetten van een mystery guest is een krachtige manier om je food defense procedures écht te toetsen te verbeteren. Voor diverse…
IFS heeft op 17 juni 2025 nieuwe doctrines gepubliceerd voor zowel IFS Logistics als IFS Broker. Zoals bij andere voedselveiligheidsschema’s, bevatten deze updates verduidelijkingen en aanpassingen die direct invloed hebben…
De discussie over wat nu precies een CCP is en wat een OPRP, lijkt wel eindeloos in de foodsector. Iedereen heeft er een mening over, en online zijn allerlei verschillende…
Allergenenbeheer in de praktijk, het blijft voor veel bedrijven een enorme uitdaging. En dan ook nog die steeds veranderende eisen. Wij zien veel bedrijven worstelen, vaak met dezelfde uitdagingen. Waar…
Sinds 1 januari 2024 is er nieuw beleid voor kruisbesmetting en Precautionary Allergen Labeling (PAL). Bedrijven hebben een overgangsperiode van twee jaar om te voldoen aan dit beleid, dus tot…
In de wereld van voedselveiligheid is transparantie over chemische stoffen in voedselcontactmaterialen van cruciaal belang. De FCCmigex-database, biedt een wetenschappelijke basis om beter te begrijpen welke chemicaliën migreren uit verpakkingen…
In de afgelopen twee weken heeft Nynke maar liefst 12 groepen personeelsleden van Bakkers Brigade getraind op het gebied van HACCP, voedselveiligheid, tracering, allergenen en meer. Met een interactieve aanpak…
Meld je vóór 1 april aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één training naar keuze!Hoe werkt het?🔹 Schrijf je in voor de nieuwsbrief via https://fsqa.nl/nieuws/🔹 Ontvang een…
Wil jij je verdiepen in voedselveiligheid en kwaliteit? De komende periode staan weer praktijkgerichte trainingen op de agenda.Wat kun je verwachten?✔️ Ervaren trainers✔️ Certificaat van deelname✔️ Praktijkgerichte aanpak✔️ Interactieve sessies…